Villa Tammikko

Pihapiiri

Suurten tammien hallitsemaa keskuspihaa ympäröivät punamullalla maalatut päärakennus, pihasauna, maakellari, kaksikerroksinen perinneaitta ja tallirakennus.

Pihapiirin nostalgiaa

Tammikossa elää Vaahteramäen Eemelin ja Suomi-Filmin tunnelma. Lähes hehtaarin laajuinen puutarhamiljöö on Museoviraston suojelema. Suurten tammien hallitsemaa keskuspihaa ympäröivät punamullalla maalatut päärakennus, pihasauna, maakellari, kaksikerroksinen perinneaitta ja tallirakennus.

Puutarhan kukkaloistossa kukoistavat monet perinnelajit, perennat, sireenit ja alppiruusut. Aikuisia ilahduttavat lisäksi tilava terassi kesäkeittiöineen, suihkuallas, mietiskelypenkki ja riippumatto. Lapset voivat leikkiä hiekkalaatikolla, keinua tai polskia porealtaassa. Nurmikolla riittää tilaa pihapeleihin, ja metsään voi rakentaa majan.

Metsän rauhaan

Villa Tammikkoa ympäröi 500 hehtaarin virkistysmetsä, jossa kasvaa runsaasti eksoottisia ulkomaalaisia havupuita. Pihasta lähtee Lehtikuusenmäen kiertävä kolmen kilometrin pituinen reitti, jonka voi taivaltaa kävellen, hölkäten, pyöräillen tai hiihtäen, sillä latukone tamppaa sen talvisin hiihtäjien iloksi.

Kyläyhdistyksen ylläpitämä nuotiopaikka houkuttelee alle sadan metrin päässä.

Maisalantien toisella puolella on Paratiisimäen polkuverkosto nuotiopaikkoineen ja Metsäntutkimuslaitoksen puulajipuisto eli arboretum, joka tutustuttaa kymmeniin eri lajeihin.

Villa Tammikossa on asiakkaiden käytössä polkupyöriä, pihapelejä ja talvisin lumikenkiä.

Kyläraitin maisemia

Ruotsinkylä edustaa vaurasta ja elävää maalaismaisemaa parhaimmillaan. Museoviraston suojelema kylämiljöö seurailee Tuusulanjoen jokilaaksoa. Monet tiloista ovat peräisin 1600-luvulta. Naapurissa Solbackenin seuraintalolla juhlitaan häitä ja muita perhejuhlia viikoittain.
Paina tästä saadaksesi lisätietoa Solbackenista

kuva